Verkoopprocedure

van aanmelding naar een nieuw thuis

Heeft u interesse in een nieuwbouwwoning in Signatuur? Dan kunt u uzelf aanmelden als geïnteresseerde, deze handeling moet u verrichten voordat u een inschrijving doet voor een optie op een bouwnummer. In uw eigen account beheert u uw woningvoorkeuren en kunt u zich inschrijven voor een woning. Hoe gaat dit in zijn werk? Hieronder vindt u een handig stappenplan!

Stap 1: Aanmelden

Als eerste stap kunt u zich als belangstellende aanmelden om op de hoogte te worden gehouden over Signatuur. Staat u aangemeld, dan ontvangt u regelmatig een nieuwsbrief van ons over de voortgang van Signatuur. Tevens is hiermee een persoonlijk account aangemaakt die u nodig heeft zodra de verkoop van start gaat en u wilt inschrijven voor een woning.

Stap 2: Verkoopprocedure

Goed voorbereid inschrijven? Doe een financiële haalbaarheidscheck! Download (en print) de check hieronder. De ingevulde haalbaarheidscheck kunt u uploaden in de inschrijfmodule in uw persoonlijke account. Een geüploade haalbaarheidscheck die aantoont dat de gewenste woning ook daadwerkelijk financierbaar is, geeft u voorrang bij de woningtoewijzing. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Boekholt Nieuwbouwspecialist of Schreuder Makelaars (zie onderstaande contactgegevens).

Download de haalbaarheidscheck

Stap 3: Start verkoop en toewijzing

Als de verkoop gestart is, kunt u inschrijven voor een woning via uw persoonlijke account. Per toekomstig huishouden wordt slechts 1 inschrijving geaccepteerd. Indien u de volledige inschrijfprocedure heeft afgerond maar helaas geen woning krijgt toegewezen; dan, zetten wij u op de reservelijst. De ervaring leert dat er ook bouwnummers vrij komen. Tevens krijgt u voorrang bij de woningtoewijzing voor de volgende verkoopfase indien u dan wederom de volledige inschrijfprocedure doorloopt voor een woning in die nieuwe verkoopfase. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij één van de betrokken makelaars.

Stap 4: Verkoopgesprek

Als u een woning krijgt toegewezen, wordt u uitgenodigd voor een gesprek bij de makelaar. Tijdens deze afspraak neemt u samen met de makelaar de contracten en alle verkoopstukken door waaronder de tekeningen en de prijslijsten. Zodra de handtekeningen zijn gezet kan het genieten al gaan beginnen!