Het Plan

Helpermaar, Groningen-Zuid

Helpermaar is een nieuwe, gevarieerde wijk in Groningen-Zuid, op de locatie van het voormalige Diaconessenhuis, aan de Van Ketwich Verschuurlaan. In deze nieuwe woonwijk worden ongeveer 350 nieuwbouwhuizen van architectonisch hoogstaand niveau gerealiseerd, waarbij het wooncomfort, woonkwaliteit en beleving belangrijke speerpunten zijn.


Stedenbouwkundig ontwerp

Helpermaar is ontworpen op basis van een uitgebreide analyse van de huidige landschappelijke en stedenbouwkundige structuur. De Helpermaar is namelijk van oorsprong een wetering met een geschiedenis die teruggaat tot in de middeleeuwen.

Op basis van die oorsprong worden diverse waterpartijen op een natuurlijke manier teruggebracht in de wijk. Singels, vijvers en plantsoenen in combinatie met nieuwbouw woningen van hoogstaand niveau bepalen het beeld.

De Stadsvilla's

Dit plandeel van Helpermaar omvat de 21 Stadsvilla’s Signatuur. De woningen zijn in basis zeer ruim van opzet met vier woonlagen voor al uw woonwensen. En gelegen op mooie royale kavels, met parkeermogelijkheid voor 2 auto’s op eigen terrein. De architectuur en de ruime opzet is waar de Stadsvilla’s zich in onderscheiden. De afwisseling in de verschillende architectonische stijl elementen, zoals kaders ter plaatse van kozijnen en deuren en de (optionele) dakterrassen geven de woningen een eigen unieke identiteit en een relatie met elkaar. Hierdoor ontstaat er een krachtig architectonisch straatbeeld.