Dichtbij het stadse leven

De zuidelijke wijken van Groningen – Helpman en de Wijert – zijn geliefd. Geen wonder: enerzijds heeft u allerlei voorzieningen bij de hand, zoals winkelcentrum Helpman, (basis)scholen en sportvoorzieningen. En op vijftien minuten fietsen vind u de historische binnenstad, het uitgaansleven rondom de grote markt en het rijke cultuuraanbod. Alles wat de stad aantrekkelijk maakt.


Anderzijds laat u de stad in een mum van tijd achter u. Stap in de auto of op de fiets en u bent in enkele minuten in de natuur. Appèlbergen, Paterswoldsemeer, het stroomdal van de Drentsche Aa, water en groen liggen naast de deur. Bovendien hoeft u zich ook geen zorgen te maken over uw woon- en werkverkeer, want vanaf uw nieuwbouwhuis draait u binnen enkele minuten de A7 of de A28 richting Zwolle of Drachten op.

Voorzieningen
Natuurlijk herkent iedereen de vormen van de Martinitoren, het Groninger Museum en het kantoorgebouw van DUO en de Belastingdienst. Deze herkenbare skyline van Groningen is tot in de verre omtrek goed waar te nemen. Maar ook met beide voeten op de grond, midden in de stad, is Groningen een dynamische plek. Zo ook in de directe omgeving van Groningen-Zuid, waar alle voorzieningen voorhanden zijn.

Openbaar vervoer
Het treinstation Groningen Europapark bevindt zich op loopafstand van uw Stadsvilla. Vanuit hier reist u met de trein naar Assen, Zwolle of Leeuwarden. Naast de trein zijn er hele goede busverbindingen die je snel brengen waar je wilt zijn.

Voorzieningen