De stad Groningen

De leukste plekjes om de hoek

Naar de stad of de provincie? Rust of reuring? Wil je uitgaan, shoppen en een museumbezoek? Of toch liever fietsen, wadlopen en eeuwenoude dorpjes? Met het hele gezin of alleen? In Groningen kan het allemaal. Ga eropuit en laat je verrassen.


Een winnend alternatief voor Amsterdam, dat was de conclusie van CNN. En terecht. In de compacte binnenstad vind je bekende merken naast experimentele ondernemers en luxe naast eigengereid vintage. Slenter langs de vele middeleeuwse panden en ga naar de streekmarkten en de gezellige dorpskernen in het Ommeland.

De stad is de omgeving waarin u gedijt. Hier is uw werk, hier zijn uw vrienden, hier bent u thuis. De dynamiek van de binnenstad blijft boeien, ieder uur van de dag. Overdag snuffelt u rond in verrassende winkels, musea en galeries; ’s avonds ontdekt u het uitgaansleven en de nieuwste muziek en films. Ook culinair kunt u altijd op Groningen vertrouwen: tussen de ontelbare koffietentjes, kroegjes, eetcafés en restaurants zit namelijk ook uw nieuwe favoriet. Uw thuis is de plek waar u tot rust komt. Daarom is Helpermaar uw cup of tea. Want Helpermaar is het pure stadsleven, op smaak gebracht met een vleugje groen en water. Zodat u de bruisende stad onder handbereik hebt, maar altijd kunt terugkeren op de rustige thuisbasis.